RSLH ry - Rauman Seudun Lintuharrastajat ry

Kevätretki Isokariin 19.5.

Tänä keväänä RSLH tekee toukokuisen päiväretken Uudenkaupungin ulkosaaristoon Isokarin majakkasaarelle sunnuntaina 19.5.2019!

mustalinnut-isokari juhani-salmi-470x260Isokari on monipuolinen linturetkikohde ja erinomainen Pohjanlahden kautta kulkevan arktikamuuton havainnointipaikka. Retkemme aikaan on erityisen hyvät mahdollisuudet mm. kuikkalintujen, sepelhanhien, arktisten kahlaajien ja kihujen sekä ruokkilintujen muuton havainnointiin. Lisäksi saaren pensaikot houkuttavat muuttavia pikkulintuja ja saaren lähivedet levähtäviä vesilintuja, joten huonolla muuttosäälläkin riittää varmasti nähtävää. Saarella havaituista harvinaisuuksista mainittakoon mm. lumihanhi, jääkuikka, tunturihaukka, pikkuruokki, harjalintu, lyhytvarvaskiuru, taigakirvinen, sepeltasku, rusorintakerttu, ruskouunilintu, mustaotsalepinkäinen, punapäälepinkäinen ja musta-/ruskopääsirkku. Lue lisää TLY:n lintupaikkaesittelystä: https://www.tly.fi/linturetkikohteet/isokari/

Retkelle lähdetään Raumalta kimppakyydein noin klo 5 ja paluu on noin klo 18 mennessä. Aikataulu tarkentuu lähempänä ajankohtaa! Retken hinta 38€/jäsen, 50€/ei-jäsen. Mukaan mahtuu 12 henkilöä. Mukaan omat eväät, saaressa on myös mahdollisuus ostaa lounas. Sitovat ilmoittautumiset 14.4. mennessä Tarjalle, tlpajari( at )gmail.com tai 040 839 5543.

Kuva: Mustalinnut / Juhani Salmi (https://www.isokari.fi/lintuviikonloppu/)