RSLH ry - Rauman Seudun Lintuharrastajat ry

Liity RSLH-verkkoon

Rauman seudun lintuharrastajien yhteydenpitoa ja tiedotusta varten ylläpidetään kaikille halukkaille ilmaista sähköpostilistaa RSLH-verkkoa. Myös muualla asuvat mutta Rauman seudun tapahtumista ja lintuaiheista kiinnostuneet voivat liittyä listalle. RSLH-verkossa tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, ja käydään keskustelua lintuihin ja lintuharrastukseen liittyvistä aiheista. RSLH-verkko on maksuton ja avoin kaikille, eikä sen kautta tule roskapostia.

Raumaverkko toimii Google Groups -palvelussa. Tilaa listan viestit omaan sähköpostiisi alla olevia ohjeita noudattaen. Gmail-osoitetta ei tarvitse olla listan tilatakseen, mutta jos sinulla on Google-tili, viestejä voi käydä lukemassa myös listan kotisivulta.

Jos haluat vaihtaa osoitetta, johon listan viestit tulevat, noudata alla olevia ihjeita vanhan osoitteen poistamiseksi ja uuden osoitteen liittämiseksi listalle.

Sähköpostilistalle liittyminen

1) Mene osoitteeseen: https://groups.google.com/forum/#!forum/rslh-verkko/join

2) Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja klikkaa: ”Tilaa”.
Toisinaan tähän kohtaan ilmestyy myös vahvistusruutu, josta pitää vielä klikata: ”Vahvista” ja sitten vihreän oikein-merkin ilmestymisen jälkeen uudelleen: ”Tilaa”:
– Älä ota huomioon verkkosivulla näkyvää tekstiä: ”Vain tämän ryhmän kirjautuneet jäsenet voivat lukea ryhmää ja kirjoittaa viestejä”, sillä se ei koske sähköpostilistaa.
– RSLH-verkon tilaajilla ei tarvitse olla Gmail-osoitetta.

3) Muutaman minuutin kuluttua saat viestin, josta klikkaa: ”Liity tähän ryhmään”.

4) Selaimeen aukeaa verkkosivu, jossa kerrotaan, että liittyminen on onnistunut.
– Älä ota huomioon verkkosivulla näkyvää tekstiä: ”Vain tämän ryhmän kirjautuneet jäsenet voivat lukea ryhmää ja kirjoittaa viestejä”, sillä se ei koske sähköpostilistaa.

Viestin lähettäminen

Viestin lähetys listalle tapahtuu lähettämällä viesti osoitteeseen rslh-verkko@googlegroups.com. Kirjoita viestin otsikoksi muutamaan sanaan tiivistäen viestin keskeisin aihe. Kun vastaat viestiin reply-toiminnolla, huomaa, että vastaus menee listan kaikille vastaanottajille, ei pelkästään alkuperäisen viestin lähettäjälle.

Jokainen listalle kirjoittava vastaa itse viestiensä sisällöstä eikä viestejä voi jälkikäteen poistaa, joten muistetaan hyvät käytöstavat ja nettietiketti.

Viestien lukeminen

Viestit saapuvat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitä mukaan, kun niitä verkkoon saapuu. Vanhoja viestejä voi käydä lukemassa osoitteessa https://groups.google.com/forum/#!forum/rslh-verkko Google-palveluun rekisteröitymisen jälkeen.

Sähköpostilistalta eroaminen

1) Lähetä tyhjä viesti ilman otsikkoa siitä sähköpostiosoitteesta, jolla listalta haluat poistua osoitteeseen rslh-verkko+unsubscribe@googlegroups.com
– Jos lähettäminen ei onnistu, tarkista ettei osoitteeseen ole livahtanut välilyöntejä, esim. + -merkin perään.
– Välilyönnin poistamisen jälkeen lähettämisen pitäisi onnistua.

2) Muutaman minuutin kuluttua saat vahvistusviestin siitä, että sähköpostilistalta poistuminen on onnistunut.

Ongelmatilanteissa

Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä RSLH-verkon ylläpitäjään Timo Trogeniin, trogen(at)dnainternet.net.