RSLH ry - Rauman Seudun Lintuharrastajat ry

Linturetki kelluvalle saarelle 6.5.

Lönnströmin taidemuseo järjestää yhteistyössä Rauman Seudun Lintuharrastajien kanssa maksuttoman linturetken Kelluvalle saarelle lauantaina 6.5 kello 9.00–10.15. Retken alussa museon yleisötyöntekijä Elina Tiainen kertoo kuvanveistäjä Raimo Saarisen ympäristötaideteoksesta Kelluva Saari, jonka jälkeen Rauman seudun lintuharrastajien retkikummit Marketta Kortelahti ja Miika Rantanen kertovat Fåfängan niemen linnuista.

Kuljemme reitin Fåfängan niemessä, joten kannattaa pukeutua lämpimästi. Ota kiikari ja kaukoputki mukaan ja tule tekemään keväiseen Fåfängan niemeen lintuhavaintoja. Opastus alkaa Merskan (Merikylpylän) saunalta (Suvitie 4).

Raimo Saarisen teos Kelluva saari on suurikokoinen mereen sijoitettu veistos. Se on pinta-alaltaan noin 25 neliömetriä ja sitä kelluttaa betoniponttoneissakin käytetty polystyreenisisus. Teoksen kalliota jäljittelevän ulkokuoren taiteilija on työstänyt käsin läpivärjätystä betonista. Kelluva saari on Lönnströmin taidemuseon neljäs nykytaideprojekti, jonka on pesäpaikakseen kelpuuttanut ainakin sinisorsa.

Tervetuloa kaikki kiinnostuneet!