RSLH ry - Rauman Seudun Lintuharrastajat ry

Jurmo DSCN8669 TPa

Kevätretki Jurmoon 5.-8.5.2016

Jurmo DSCN8669 TPaTänä vuonna RSLH:n kevätretki suuntautuu yhdelle Suomen tunnetuimmista lintusaarista, Paraisten Jurmoon, missä on vuodesta 1962 alkaen toiminut myös lintuasema. Saaren omaleimainen luonto yhdistettynä sijaintiin Saaristomeren eteläreunalla luovat erinomaiset olosuhteet lukuisten levähtävien ja läpimuuttavien lintujen havaitsemiselle, ja keväinen lajirikkaus on yleensä suurimmillaan juuri toukokuun alussa.
Saari on pitkä (itä-länsisuunnassa noin 6 km) ja maastot vaihtelevia, joten retkelle kannattaa varautua tukevilla kengillä tai saappailla ja säänmukaisella vaatetuksella. Saaren läntisin osa on rauhoitusaluetta lintujen pesimäaikana, eivätkä siellä saa kulkea 1.4.-31.7. muut kuin lintuaseman miehittäjät. Muuten kulkeminen on vapaata. Muutamaa metsikköä lukuunottamatta saari on avointa moreeninummea.
Retkelle mahtuu mukaan max 8 ensin ilmoittautunutta, ja RSLH:n jäsenet ovat etusijalla. Retkellä majoitutaan kahdessa parvisängyllisessä mökissä, joista toiseen mahtuu 4-6 hlöä ja toiseen 2 hlöä. Molemmissa mökeissä on pieni keittiö ja isommassa myös mikro. Majoituksen hinta koko viikonlopulta on 45€/hlö. Hinta ei sisällä lakanoita, jotka voi tuoda itse tai vuokrata erikseen paikan päällä. Matkat ja ruokailut ovat retkeläisten omalla vastuulla – kannattaa sopia kimppakyydeistä ja -ruoista!
Retken aikataulu:
 – Kokoontuminen Nauvossa Pärnäisten lauttarannassa to 5.5. klo 10:30
 – Yhteysalus M/S Eivor lähtee Pärnäisistä klo 11:05 ja saapuu Jurmoon n. klo 15
 – Paluulähtö Jurmosta su 8.5. n. klo 13:15, perillä Pärnäisissä n. klo 18:00
Hinta ja ilmoittautuminen:
– Retken hinta on 45€/hlö sisältäen majoitukset; mukaan mahtuu max 8 ensin ilmoittautunutta
– Ilmoittautumiset ja tiedustelut Virvalle, 044 257 0595 (klo 17 jälkeen)
– Kerro ilmoittautuessasi, voitko jakaa 120cm leveän sängyn toisen retkeläisen kanssa
 
 Kuva: Jurmon rantaa / Tarja Pajari