RSLH ry - Rauman Seudun Lintuharrastajat ry

Syyskuun Lintuilta 2016 suoluonto KimKuntze web

Syyskuun Lintuilta 3.9.

Syyskuun Lintuilta 2016 suoluonto KimKuntze webSyksyn Lintuillat alkavat su 3.9.!

Kesätauon jälkeen syksyn Lintuillat avataan kaarinalaisen rengastajakonkarin ja linnustoseurantaan hurahtaneen maastojyrän Kim Kuntzen esityksellä Varsinais-Suomen katoavasta suolinnustosta. Tapahtumapaikkana on tuttuun tapaan Uotilan nuorisotalo (Tuomistontie 1, Rauma) klo 18 alkaen.

Esityksen pesimälinnustotiedot perustuvat Kimin ja muiden vapaaehtoisten lintulaskijoiden suorittamiin laskentoihin varsinaissuomalaisilla soilla. Mitä kuuluu suolinnustollemme? Löytyykö lajeista voittajia ja häviäjiä, vai pelkästään jälkimmäisiä? Ja kuinka lintulaskija selviytyi ehjin nahoin suonsilmäkkeiden, pienten verenimijöiden ja sääolosuhteiden asettamista haasteista?

Kuten metsämme, myös suoluontomme kärsii alenevasta biodiversiteetistä eli lajikirjon ja erilaisten elinympäristöjen vähenemisestä ihmisen toiminnan seurauksena. Lintuja voidaan pitää indikaattoreina, jotka kertovat soiden tilasta, ja muutokset linnustossa ennustavat myös muun suoluonnon tulevaisuutta. Luvassa hyvä ja ajantasainen tietopaketti suolinnuston tilasta, minkä lisäksi mukana on varsinaissuomalaisten lintukuvaajien otoksia.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet! Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Syyskuun Lintuilta
Su 3.9.2017 klo 18:00
Uotilan nuorisotalo
Tuomistontie 1, Rauma