RSLH ry - Rauman Seudun Lintuharrastajat ry

alt

Talvikisa 2019/20 ja IP-kisa

RSLH:n vuotuinen Talvikisa käynnistyy sunnuntaina 1.12. Kisaa on nykymuodossaan järjestetty vuodesta 2005 lähtien. Kisa-aika on 1.12.2019-29.2.2020, ja kaikki kulkuneuvot ovat sallittuja (pl. vene Olkiluodon venesataman laituripaikoilta, ks. tarkemmat säännöt). Alueena toimii jälleen RSLH:n toimialue eli Rauma, Pyhäranta ja Eurajoki (pl. Luvia ja suljetut alueet!). Kisan tarkoituksena on pitää yllä mielenkiintoa linturetkeilyä kohtaan vuodenaikana, jolloin lintuja on perinteisesti maastossa melko vähän. Kisalajit kerätään nettisivuilta löytyvälle lomakkeelle, ja purkutilaisuus pidetään maaliskuun Lintuillan yhteydessä su 1.3.2020.
 
Viime talvena kisaan osallistui seitsemän kilpailijaa, ja voittotulos oli 84 lajia. Osallistuakseen kisaan ei kuitenkaan tarvitse olla mikään ”huippuharrastaja”, vaan kisaan kannattaa osallistua vaikka omaksi ilokseen ja käyttää sitä lisäkannustimena talviretkeilyyn! Yhteensä Talvikisan aikana havaittiin viime talvena 96 lintulajia, ja joukkoon mahtui muun muassa sellaisia yllätyksiä kuin kiuru, pähkinänakkeli ja tavi. Kisan aikana on siis mahdollista löytää monenlaisia lajeja, onpa kisassa tavattu menneinä vuosina myös mm. grönlanninlokki ja jalohaikara!
 
Kisan säännöt ovat samat kuin viime vuonna, löydät ne kotisivujemme Harrastus > Kisat -alaosiosta. Kisaan ei ole ennakkoilmoittautumista, riittää kun pääsee paikalle purkutilaisuuteen.
 
Jo perinteeksi muodostunut Itsenäisyyspäivän kisa 6.12. kisataan myös tänäkin vuonna. Kisa käydään rallimaisena eli kisa aika on klo 8-16, liikkumistapa vapaa ja purkutilaisuus pidetään rallipäivänä Katulähetyksen Nuorisotakuutalolla osoitteessa Aittakarinkatu 6 as 3 klo 17. Kisa-alue on sama kuin Talvikisassa, jossa voi siis hyödyntää myös IP-kisan tuloksia.
 
Lisätietoja molemmista kisoista löydät kotisivujen Harrastus > Kisat -alaosiosta (tässä oikopolku Kisat-sivulle).
 
Tervetuloa kisailemaan!
 
Kisatoimikunta
 
alt 
 Kuva: Hannes Halminen