RSLH ry - Rauman Seudun Lintuharrastajat ry

Menneitä tapahtumia

2024

Su 3.3.2024 klo 18 kevätkokous ja lintuilta Kuovin nuorisotalolla. Kokouksen jälkeen lintuillan teemana oli ajankohtaiset atlashavainnot. Tilaisuuden alusti etäyhteydellä BirdLife Suomen atlasvastaava Aapo Salmela ja Rauman seudun tilannetta ja tarpeita esitteli RSLH ry:n atlasvastaava Seppo Kivislahti.

2023

Su 10.12. klo 17 Lintuilta ja klo 18 syyskokous Kuovin nuorisotalolla (Kuovinkuja 4, Rauma). Lisäksi ennen tilaisuutta klo 16:30 alkaen Kuovin parkki-/piha-alueella kuluvan talven ensimmäinen siemenjako ennakkotilaajille. Tervetuloa!

Ke 6.12. klo 8-16 Itsenäisyyspäivän kisa. Osallistu leikkimieliseen lintukisaan yksin tai 2-4 hengen joukkueella! Kisan purkutilaisuus on Kuovin nuorisotalolla (Kuovinkuja 4) kello 17.00 alkaen. Lisätietoja: https://rslh.fi/miten-harrastuksen-alkuun/kisat/ tai kisatoimikunnalta wallin( at )dnainternet.net

Su 29.10. klo 18 Lintuilta Kuovin nuorisotalolla. Illan aiheena on Otajärvi ja sen mahdollinen uusi lintutorni. Tilaisuuden vetäjänä toimii Petri Varjonen. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

La 6.5. klo 9-10.15 Linturetki Fåfängassa. Lönnströmin taidemuseo järjestää yhteistyössä Rauman Seudun Lintuharrastajien kanssa maksuttoman linturetken Fåfängan Kelluvalle saarelle lauantaina 6.5 kello 9.00–10.15. Opastus alkaa Merskan (Merikylpylän) saunalta (Suvitie 4). Retken aikana kuljetaan reitti Fåfängan niemessä museon yleisötyöntekijän ja RSLH:n retkikummien kanssa. Tervetuloa!

La 6.5. klo 5-13 Tornien taisto. BirdLife Suomen leikkimielinen kilpailu, jossa lintutornista pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia kahdeksassa tunnissa (klo 5–13). Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi, ja osallistumismaksuilla kerätään varoja linnustonsuojeluun. Yleisö toivotetaan tervetulleiksi torneille! Lisätiedot ja ilmoittautumiset: www.birdlife.fi/tornientaisto

Ke 19.4. klo 18 Yhdistyksen kevätkokous Kuovin nuorisotalolla. Rauman Seudun Lintuharrastajat ry kutsuu jäsenensä ja muut kiinnostuneet yhdistyksen kevätkokoukseen ke 19.4.2023 klo 18:00 Kuovin nuorisotalolle (Kuovinkuja 4, Rauma). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, eikä sen yhteydessä ole luentoa tai esitystä. Kokous järjestetään ainoastaan paikan päällä ilman etäyhteyttä. Tervetuloa vaikuttamaan, keskustelemaan ja tutustumaan yhdistyksen toimintaan!

Ti 11.4. klo 16-19 Kiikari- ja kaukoputkiesittely. Foto Fennica järjestää yhdessä RSLH:n kanssa kiikari- ja kaukoputkiesittelyn pääsiäisen jälkeen tiistaina 11.4. Paikka on sama kuin aiemminkin eli Maanpäännokan venelaitureilla (Laiturintie 93). Tervetuloa testaamaan ja vertailemaan optiikkaa asiantuntijan opastuksella.

Su 2.4. klo 18 Lintuilta Kuovin nuorisotalolla. Kevään teemailtojen viimeisessä osassa tutustutaan Porin seudun hyviin lintupaikkoihin. Virtuaaliretken oppaana on Johanna Inomaa Porin Lintutieteellisestä yhdistyksestä. RSLH:n lintuiltojen sarja on osa Birdlife Suomen 50-vuotisjuhlavuoden yhdistyskohtaisia tapahtumia. Lintuillat ovat ilmaisia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa!

Su 5.3. klo 18 Lintuilta Kuovin nuorisotalolla. Tässä teemasarjan toisessa osassa virtuaaliretkeilemme oman yhdistyksemme alueella Pyhärannasta Eurajoelle, ja vierailemme niin tutuilla kuin vähemmän retkeillyilläkin lintupaikoilla. Mukana ovat alueen monimuotoisimpien lintuvesien ääreltä löytyvät lintutornit, parhaat hanhipellot ja viimeiset erämaat sekä saariston helmet. Osallistujat toivottaa tervetulleeksi nojatuoliretken lintuopas Tarja Pajari. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa! Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja mahdollisuus ostaa yhdistyksen hihamerkkejä ja logotarroja.

Su 5.2. klo 18 Lintuilta Kuovin nuorisotalolla aloittaa kevään lintuiltojen sarjan, jonka teemana ovat linturetkikohteet Rauman seudulla ja lähialueilla. Tässä ensimmäisessä osassa esitellään etelänaapurimme Turun Lintutieteellisen Yhdistyksen alueen linturetkikohteita Vakka-Suomen hanhipelloilta Mynämäen, Taivassalon ja Raision reheville merenlahdille. Nojatuoliretken lintuoppaina toimivat Petri Varjonen ja Tarja Pajari. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa! Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

La 28.1. klo 11-13 Opastettu Pihabongaus Seminaarin puutarhalla (Satamakatu 5, Rauma). Tervetuloa tarkkailemaan talvilintuja yhdistyksen ruokinnalle yhdessä lintuoppaiden kanssa! Osallistu tapahtumaan myös omalla kotipihalla tai muulla sopivalla paikalla 28.-29.1. kirjaamalla tunnin aikana havaitut lajit ja yksilömäärät muistiin. Ilmoita havaintosi osoitteesta www.pihabongaus.fi löytyvällä verkkolomakkeella.

2022

 • 13.1. To Lintuilta verkossa klo 18. Porin Lintutieteellinen Yhdistys kutsuu Rauman seudun lintuharrastajat mukaan Lintuiltaansa, jossa Apus-lintuyhdistyksen aktiivi, lintuharrastaja Noora Andersson kertoo erilaisista sovelluksista, joita voi käyttää apuna lintujen tunnistamisessa. Linkki tapahtumaan julkaistaan hetkeä ennen tapahtuman alkua PLY:n facebook-sivulla.
 • 29.-30.1. Valtakunnallinen Pihabongaus. Koronarajoitusten salliessa RSLH järjestää lintuoppaiden johdolla opastetun pihabongauksen la 29.1. klo 11-13 Seminaarin puutarhan ruokinnallamme (Satamakatu 5, Rauma). Vahvistus uusimmista rajoituksista saadaan pe 28.1. Osallistua voit myös omalla kotipihallasi tai muulla sopivalla paikalla: https://www.birdlife.fi/tapahtumat/pihabongaus/
 • 6.2. Su Lintuatlasilta klo 18. Suomen 4. lintuatlas on käynnistymässä! Helmikuun lintuatlasiltaan olemme saaneet puhujaksi BirdLifen atlaskoordinaattori Aapo Salmelan, joka kertoo mistä atlaksessa on kyse ja miten jokainen lintuharrastaja voi jo ensi kesän retkillä antaa arvokkaan panoksen Suomen pesimälinnuston selvittämisessä. Lintuillan Fyysisenä paikkana on perinteinen Kuovin nuorisotalo (Kuovinkuja 4, Rauma). Aapo Salmelan esitys toteutetaan etänä ja on seurattavissa sekä etäyhteydellä että paikan päällä Kuovin nuorisotalolla. Kuovilla on lisäksi läsnä keskustelemassa RSLH:n aktiiveja. Tilaisuudessa ei ole tarjoilua. Mikäli osallistut paikan päällä, ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rslh(at)birdlife.fi. Kerro sähköpostiviestissä nimesi ja yhteystietosi. Jos osallistut etäyhteydellä, ilmoittautumista ei tarvita ja voit osallistua myöhemmin ilmoitettavasta linkistä. Linkki julkaistaan Raumaverkossa (sähköposti), yhdistyksen WhatsApp-ryhmissä sekä Facebook-sivulla.
 • 22.2. Ti Pöllöretki klo 19. Kokoontuminen Äyhön S-Marketin P-alueella, mistä matkaa jatketaan kimppakyydein. Varaa maski mukaan. Paluu samaan paikkaan puoleenyöhön mennessä. Retkenvetäjinä Marketta ja Hannele. Ei ennakkoilmoittautumista, tervetuloa!
 • 6.3. Su Lintuilta klo 18. Tarja Pajari: Miten alkuun lintuharrastuksessa ja ajankohtainen lintutilanne. Lintuilta on suunnattu erityisesti harrastustaan aloitteleville. Tervetuloa Kuovin nuorisotalolle!
 • 26.-27.3. BirdLife Suomen edustajiston kevätkokous Raumalla. BirdLife Suomen ylintä päätösvaltaa käyttävä edustajisto kokoontuu tänä keväänä Raumalla, tuoden yhteen linttuyhdistysten edustajia ympäri Suomen. Katso lisätiedot täältä: https://www.birdlife.fi/jarjesto/yhteystiedot/edustajisto/kokous/
 • 26.3. La Yhdistyksen 20-vuotisjuhla klo 18:30. Paikkana hotelli Scandic Rauma, Aittakarinkatu 9. Ilmoittautuminen iltajuhlaan 8.3. mennessä, katso lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet täältä! Juhla on samalla osa BirdLife Suomen edustajiston kevätkokousviikonloppua.
 • 3.4. Su Yhdistyksen kevätkokous klo 18 Kuovin nuorisotalolla. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä Google Meetissä. Etänä osallistuvien tulee ilmoittautua la 2.4. mennessä osoitteessa rslh@birdlife.fi
 • 7.5. La Tornien taisto ja Bongaa päivä pihalla. Yhdistyksen joukkue kisaa Unajanlahden lintutornilla, yleisö toivotetaan tervetulleeksi tutustumaan lintuharrastukseen ja kannustamaan joukkuetta! Lisätietoja päivän tapahtumista: www.birdlife.fi/tapahtumat/tornien-taisto/ ja www.birdlife.fi/tapahtumat/bongaa-paiva-pihalla/
 • Su 2.10. klo 8-12 Muutonseuranta. Osana Euroopan ja Keski-Aasian kattavaa EuroBirdWatch-tapahtumaa havainnoidaan muuttolintuja Kinnon täyttömäen laella lintuoppaan kanssa. Osallistu myös tallentamalla viikonlopun havaintosi tuoreeltaan Tiiraan. Lisätietoja EBW-tapahtumasta täällä. FB: www.facebook.com/events/841003476902070
 • Su 2.10. klo 18 Lintuilta. Illan kuvaesityksen aiheena Järviluodon jalohaikarat ja esitelmöijänä luontokuvaaja Ari Ahlfors. Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille. FB: www.facebook.com/events/797639041578557
 • La 15.10. klo 7-14 Kylmäpihlajan retki. Lähtö Kompinlahdelta Villa Tallbon P-paikan edustalta klo 7:15 ja paluu samaan paikkaan noin klo 14 mennessä. Mukaan mahtuu 14 osallistujaa. Mukaan omat eväät ja säänmukainen vaatetus. Retken hinta on yhdistyksen jäsenille 15e ja muille 20e. Ilmoittautumiset Tarjalle, tlpajari(at)gmail.com tai 040 839 5543. Säävaraus. FB: www.facebook.com/events/832863487714110
 • Su 6.11. klo 18 Sääntömääräinen syyskokous. Valitaan puhenjohtaja ja hallitus vuodelle 2023 sekä vahvistetaan talous- ja toimintasuunnitelmat tulevalle kaudelle. Kokouspaikkana Kuovin nuorisotalo (Kuovinkuja 4, Rauma). Tervetuloa!
 • Ti 6.12. klo 8-16 Itsenäisyyspäivän kisa. Ilmoittautumiset kisatoimikunnalle 5.12. mennessä.Lisätietoja Kisat-osiosta.

2021

 • Tammikuun Lintuilta Kuovilla peruttu koronarajoitusten vuoksi.
 • La 30.1. Pihabongauksen yleisötapahtuma Seminaarin puutarhalla klo 11-13. Tervetuloa tarkkailemaan talvilintuja yhdistyksen Pihabongaustapahtumaan! Käyntiosoite Satamakatu 5, Rauma. Yhdistyksen lintuoppaat avustavat lintujen tunnistamisessa ja jakavat tietoa talviruokinnasta ja lintuharrastuksesta. Tänä vuonna puutarhalla bongataan pelkästään ulkotiloissa, ja pyydämme kaikkia paikalle saapujia huomioimaan turvavälit koko tapahtuman ajan!
 • Su 7.3. Pöllöilta etänä klo 18. Tervetuloa mukaan etäyhteydellä toteutettuun pöllöiltaan! Illan aikana esitellään kaikki Suomessa tavatut pöllölajit sekä kuullaan vinkkejä pöllöjen kuunteluun ja pöllöretkeilyyn Rauman seudulla. Pöllöillan vetäjinä toimivat Petri Varjonen ja Juha Wallin, ja llan aikana on myös mahdollista keskustella ja jakaa vinkkejä ja kokemuksia pöllöretkiltä – tervetuloa siis kaikki kiinnostuneet pöllöretkikonkareista vasta-alkajiin! Lähetä osallistumispyyntö osoitteeseen p3.varjonen@gmail.com tai soittamalla numeroon 0500 1122 67 niin saat Teams-linkin sähköpostiisi.
 • Su 11.4. Kevätkokous ja Lintuilta klo 18. Tilaisuus järjestetään ensisijaisesti etäyhteydellä ja osallistujien tulee ilmoittautua ennakkoon. Ohjelmana sääntömääräinen kevätkokous sekä Jyrki Normajan kuvaesitys Alaska – viimeinen rajaseutu. Katso ilmoittautumisohjeet ja lisätietoja illan ohjelmasta täältä!
 • 10.8. Ti Optiikkaesittely Maanpäässä klo 16-19. FotoFennican suositussa optiikkaesittelyssä Maanpäännokan venelaitureiden tuntumassa pääset testaamaan ja vertailemaan kiikareita ja kaukoputkia asiantuntevien myyjien opastuksella. Mukana myös Swarovskin edustaja vaunuineen ja monia uutuuksia. Tapahtumassa noudatetaan koronaepidemian viranomaisohjeistusta – saavuthan paikalle vain terveenä ja oireettomana, ja huolehdit turvaväleistä. Tervetuloa! https://www.fotofennica.fi/
 • 5.9. Su Lintuilta Kuovin nuorisotalolla klo 18. Ohjelmana luontokuvaaja ja saariston tuntija Raimo Sundelinin kuvaesitys Saaristo muuttuu – havaintoja viimeiseltä 50 vuodelta sekä Juhlakisan 2021 purku. Osallistuaksesi Lintuiltaan ilmoittaudu ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen rslh@birdlife.fi. Mainitse viestissä nimesi ja yhteystietosi sekä osallistutko etänä vai paikan päällä. Etäosallistujilta tarvitaan lisäksi sähköpostiosoite, johon osallistumislinkki lähetetään. Paikan päälle saapuvaa osallistujamäärää on rajoitettu ja tapahtumassa noudatetaan koronaepidemian viranomaisohjeistusta turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä – tarkistathan ajantasaiset ohjeet täältä.
 • 2.-3.10. EuroBirdWatch. Osallistu tapahtumaan ilmoittamalla viikonlopun havainnot Tiira-havaintotietokantaan viimeistään sunnuntai-iltapäivänä. Lisätietoja EuroBirdWatchista ja eri puolella Suomea järjestettävistä tapahtumista löydät osoitteesta https://www.birdlife.fi/tapahtumat/ebw/
 • 2.10. La Kylmäpihlajan syysretki PERUTTU voimakkaan tuulen vuoksi.
 • 3.10. Su Lintuilta Kuovin nuorisotalolla klo 18. Ohjelmana luontokuvaaja Seppo Härmälän kuvaesitys Lintujen loistoa vuoden ympäri. Osallistuaksesi Lintuiltaan ilmoittaudu ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen rslh@birdlife.fi. Mainitse viestissä nimesi ja yhteystietosi sekä osallistutko etänä vai paikan päällä. Etäosallistujilta tarvitaan sähköpostiosoite, johon osallistumislinkki lähetetään. Paikan päälle saapuvaa osallistujamäärää on rajoitettu ja tapahtumassa noudatetaan koronaepidemian viranomaisohjeistusta turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä – tarkistathan ajantasaiset ohjeet täältä.
 • 7.11. Su Syyskokous ja Lintuilta Kuovin nuorisotalolla klo 18. Valitaan hallitus ja vahvistetaan toiminta- ja taloussuunnitelmat vuodelle 2022. Sääntömääräisten asioiden jälkeen Petri Varjonen kertoo sanoin ja kuvin Kuusamon linnuista ja lintumaratonista. Yhdistys tarjoaa paikan päällä osallistujille kokouskahvit. Osallistuaksesi syyskokoukseen ja Lintuiltaan ilmoittaudu ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen rslh@birdlife.fi. Mainitse viestissä osallistutko etänä vai paikan päällä. Ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa etäosallistumislinkin viimeistään tapahtumapäivänä. Kahvitusta lukuunottamatta tilaisuudessa on voimassa maskisuositus. Ajantasaiset viranomaisohjeet voit tarkistaa täältä. Tervetuloa!

2020

 • 1.12.2019 – 29.2.2020 Talvikisa. Järjestyksessään 15. koko talven kestävä lintukisa, joka haastaa retkeilemään vuoden hiljaisimpinakin kuukausina. Kisan säännöt ja osallistumisohjeet löydät kotisivujen Kisat-osiosta. Ei ennakkoilmoittautumista, kisan purku maaliskuun Lintuillassa.
 • Su 5.1. Lintuilta klo 18 Kuovin nuorisotalolla. Illan kuvaesityksen pitää rengastaja Ari Rantamäki aiheenaan ”Lehtopöllön elämää”. Kahvitarjoilu.
 • La 25.1. Pihabongaustapahtuma ja talipallotelinepaja. Tervetuloa klo 11-13 havainnoimaan talvilintuja yhdistyksen ruokinnalle Seminaarin puutarhalle (Satamakatu 5, Rauma) ja askartelemaan oma talipalloteline! Telineen materiaalimaksu 5e, sis. talipallot. Lisäksi myynnissä irtotalipalloja. Mehutarjoilu.
 • Su 2.2. Lintuilta klo 18 Kuovin nuorisotalolla. Illan kuvaesityksen aihe selviää pian! Kahvitarjoilu.
 • Su 1.3. Lintuilta klo 18 Kuovin nuorisotalolla. Illan ohjelmassa ovat sääntömääräinen kevätkokous, kuvaesitys ja Talvikisan purku. Illan kuvaesityksenä luontokuvaajakaksikko Matti Koski ja Mika Linho: Kuurankukkia. Kahvitarjoilu.
 • Loppukevään ohjelma peruttu koronavirusepidemian takia.
 • To 20.8. Lintutorni-ilta Unajanlahden lintutornilla klo 18-20. Tervetuloa tutustumaan alkusyksyn lintutilanteeseen vapaaehtoisen oppaan johdolla! Torni-illat sopivat erityisesti aloittelijoille ja vasta vähän aikaa harrastaneille, myös lapsille. Säävaraus.
 • La 5.9. – su 6.9. Valkoposkihanhilaskenta. Laske ja ilmoita kaikki viikonlopun aikana havaitsemasi valkosposkihanhet mahdollisimman tarkan sijaintitiedon kera Tiira-havaintotietokantaan! Valtakunnallisen laskennan tavoitteena on selvittää valkoposkihanhikannassa tapahtuvia muutoksia.
 • Su 6.9. Lintuilta Kuovin nuorisotalolla klo 18. Lintukuvaaja Seppo Kivislahti pitää kuvaesityksen aiheenaan ”Kotikulmilta – uudempia ja vähän vanhempia lintukuvia Eurajoelta”. Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille. Saavuthan paikalle vain terveenä ja oireettomana, huolehtien käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Tervetuloa!
 • La 19.9. Syysretki Kylmäpihlajaan. Lähtö Villa Tallbon edestä klo 6:15, paluu klo 14 mennessä. Hinta 12€/jäsen, 20€/ei-jäsen. Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 16.9. osoitteeseen tlpajari(at)gmail.com tai 040 839 5543. Säävaraus, varapäivänä su 20.9.
 • La 3.10. – su 4.10. EuroBirdWatch. Katso lisätiedot: https://www.birdlife.fi/tapahtumat/ebw/
 • Ei Lintuiltaa lokakuussa.
 • Su 1.11. Syyskokous Kuovin nuorisotalolla klo 18. Valitaan hallitus ja vahvistetaan toiminta- ja taloussuunnitelmat tulevalle vuodelle 2021. Kokouksen jälkeen Kalle Haapalan määrityskisa. HUOM! Kokoukseen on ennakkoilmoittautuminen!
 • Talvikisa 2020/21 peruttu.
 • Su 6.12. Itsenäisyyspäivän kisa klo 8-16. Ohjeet ja kisakaavakkeen löydät kisat-osiosta.
 • Su 6.12. Ylimääräinen yhdistyksen kokous ja Itsenäisyyspäivän kisan purku klo 18 etäyhteydellä. Valitaan hallitukselle uusi puheenjohtaja ja käsitellään etäosallistumisen mahdollistava sääntömuutos. Kokouksen jälkeen Itsenäisyyspäivän kisan purku. HUOM! Kokoukseen ja purkuun on ennakkoilmoittautuminen!

2019

 • Su 6.1. Tiira-koulutus klo 16:30 ja Lintuilta klo 18 Uotilan nuorisotalolla. Tarja Pajari kertoo vinkit Tiira-havaintotietokannan käyttöön. Lintuillan kuvaesityksenä Ari Ahtiainen: Linturetkillä aurinkoisessa Andalusiassa. Kahvitarjoilu.
 • La 26.1. Pihabongaustapahtuma klo 11-13 Seminaarin puutarhalla (Satamakatu 4, Rauma). Yleisö toivotetaan tervetulleeksi tutustumaan lintulaudan vieraisiin yhdistyksen talviruokinnalla. Mehutarjoilu. Muista myös osallistua omalla pihalla tai muulla sopivalla paikalla Pihabongausviikonlopun 26.-27.1. aikana! Lisätietoa ja ohjeet osoitteessa www.pihabongaus.fi
 • Su 3.2. Lintuilta klo 18 Uotilan nuorisotalolla. Illan ohjelmana valokuvaaja Altti Salon kuvaesitys otsikolla ”Luontokuvia ennen digiä”. Kahvitarjoilu.
 • Su 3.3. Yhdistyksen kevätkokous klo 18 Uotilan nuorisotalolla. Kokouksen jälkeen pääset testaamaan taitosi perinteisessä määrityskisassa ja osallistumaan kutkuttavaan Talvikisan purkuun! Kahvitarjoilu.
 • Ma 1.4. Pönttöpaja klo 17 alkaen Katulähetyksen Valo-projektin puuverstaalla (Nortamonkatu 11). Tule mukaan talkoisiin rakentamaan pesäkoloja tiaisille ja kirjosiepolle! Mukaan tarvitset vasaran ja kuulosuojaimet. Tarjolla talkoolaisille on pientä purtavaa ja juotavaa. Järjestäjinä RSLH ja SLL Rauman Seutu.
 • Su7.4. Peltolintupäivä Kodiksamin kylätalolla (Kodiksamintie 403, Lappi) klo 10. Aluksi kuulemme kiljuhanhitutkija Toni Eskelinin esitelmän aiheesta ”Kiljuhanhien matkassa”. Kiljuhanhi on Euroopan vähälukuisin hanhilaji, joka on luokiteltu äärimmäisen uhanalaiseksi ja on Suomessa nykyään täysin satunnainen läpimuuttaja. Sen suojelutoimenpiteet ovat kuitenkin tuottamassa tulosta, ja lajin tulevaisuudesta on esitetty varovaisen positiivisia ennusteita. Esitelmän ja kahvitarjoilun jälkeen lähdemme noin n. klo 11 kimppakyydein Hanhiretkelle Kodiksamin ja Helvetsuon pelloille, jotka sopivien muuttokelien sattuessa suorastaan tulvivat hanhia! Retkellä on säävaraus, mutta pienen sateen vuoksi sitä ei peruta, joten säänmukainen vaatetus päälle. Myös omia eväitä voi ottaa mukaan. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä RSLH ja Ylisenpään kylärinki.
 • To 25.4. Lintutorni-ilta klo 18-20 Unajanlahden lintutornilla. Keväiset Lintutorni-illat aloitetaan Unajanlahden lintutornilta, ja niitä jatketaan joka torstai klo 18-20 toukokuun loppuun asti. Paikkana vuorottelevat Unajanlahden ja Kauklaistenjärven lintutornit sekä Otajärven Nuuskin lintulava (esteetön). Säävaraus.
 • To 2.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Kauklaistenjärven lintutornilla. Säävaraus.
 • La 4.5. Tornien taisto klo 05-13. Kerää oma joukkue tai tule vierailemaan kisaan osallistuvissa lintutorneissa! RSLH:n yhdistysjoukkueet kisaavat Kauklaistenjärven ja Unajanlahden lintutorneilla, joilla järjestetään klo 10 myös maksuton lintuopastus.
 • To 9.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Otajärvellä Nuuskin lintulavalla (esteetön) . Säävaraus.
 • To 16.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Unajanlahden lintutornilla. Säävaraus.
 • Su 19.5. Kevätretki Isokariin. Toukokuussa teemme päiväretken keväiseen Isokarin majakkasaareen Uudenkaupungin ulkosaaristossa. Lähtö Raumalta kimppakyydein noin klo 5 ja paluu noin klo 18 mennessä. Aikataulu tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Retken hinta 38€/jäsen, 50€/ei-jäsen. Mukaan mahtuu 12 henkilöä. Mukaan omat eväät, saaressa on myös mahdollisuus ostaa lounas. Sitovat ilmoittautumiset 14.4. mennessä Tarjalle, tlpajari( at )gmail.com tai 040 839 5543.
 • To 23.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Kauklaistenjärven lintutornilla. Säävaraus.
 • To 30.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Otajärvellä Nuuskin lintulavalla (esteetön). Kevään viimeinen Lintutorni-ilta Otajärven Nuuskissa. Tervetuloa kuulemaan laululintujen konserttia ja seuraamaan pesintöjen edistymistä. Säävaraus.
 • Pe 7.6. Yölaulajaretki klo 22-00. Kokoontuminen klo 22 Uotilan nuorisotalolla (Tuomistontie 1, Rauma), mistä jatketaan kimppakyydein lähiympäristön yölaulajakohteille. Säävaraus.
 • La 8. – su 9.6. 24h Kesäralli. Tervetuloa jälleen haastamaan oma lintu- ja paikallistuntemus moottorittomassa ekopinnakisassa. Kisakutsu julkaistaan toukokuun aikana kotisivuilla ja Raumaverkossa. Kisan säännöt ja vanhoja tuloksia löydät täältä.
 • La 21.9. Syysretki Kylmäpihlajaan. Lähtö noin klo 6:30 ja paluu noin klo 13. Säävaraus. Retken hinta 15€/jäsen, 20€/ei-jäsen. Ilmoittautumiset 14.9. mennessä Tarjalle, tlpajari(at)gmail.com
 • La 5.10. Syysmuutonhavainnointi klo 8-13 alueen lintutorneilla. Havainnointi on osa EuroBirdWatch-viikonloppua. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa! Ilmoittautumiset ja ohjeet havainnoihille, rslh(at)birdlife.fi
 • Su 6.10. Lintuilta klo 18 Kuovin nuorisotalolla. Illan kuvaesityksen pitää Kim Kuntze aiheenaan ”Jurmon lintuasema, neljän vuodenajan retkikohde”. Kahvitarjoilu.
 • Su 3.11. Lintuilta ja sääntömääräinen syyskokous klo 18. Kokousesityksenä Kuovin nuorisotalolla nähdään Ari Ahlforsin kuvaesitys aiheenaan ”Islannin lintuja”. Kahvitarjoilu.
 • Su 1.12. Lintuilta klo 18. Joulukuun Lintuillassa nähdään Raimo Sundelinin kuvaesitys ”Kvartaaliraportti mereltä”. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa Kuovin nuorisotalolle! Kahvitarjoilu.
 • 1.12.2019 – 29.2.2020 Talvikisa. Järjestyksessään 15. koko talven kestävä lintukisa, joka haastaa retkeilemään vuoden hiljaisimpinakin kuukausina. Kisan säännöt ja osallistumisohjeet löydät kotisivujen Kisat-osiosta. Ei ennakkoilmoittautumista, kisan purku maaliskuun Lintuillassa.
 • 6.12. Itsenäisyyspäivän kisa klo 8-16. Kisaan voit osallistua yksin tai 2-4 hengen joukkueena. Kisan säännöt ja osallistumisohjeet julkaistaan ennen kisaa kotisivujen Kisat-osiossa. Ilmoittaudu 4.12. mennessä kisatoimikunnalle, wallin@dnainternet.net

2018

 • Su 7.1. Uotilan nuorisotalolla tapahtuu! Lasten lintukerho klo 17:00. Tutustutaan talvilintuihin! Kesto 45 min, suunnattu alle 13-vuotiaille. Vetäjänä Tarja Pajari. Lintuilta klo 18:00. Seppo Härmälä: Linnut vauhdissa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja se on kaikille kiinnostuneille avoin ja ilmainen!
 • La 27.1. Pihabongaustapahtuma kaikille kiinnostuneille klo 11–13 Seminaarin puutarhalla (Satamakatu 4). Tervetuloa tarkkailemaan lintulaudan vieraita lintuoppaiden seurassa!
 • Su 4.2. Uotilan nuorisotalolla tapahtuu jälleen! Lasten lintukerho klo 17:00. Tällä kertaa aiheena ovat Suomen pöllöt ja niiden salattu elämä. Kesto n. 30 min, suunnattu alle 13-vuotiaille. Vetäjänä Hannes Halminen. Lintuilta klo 18:00. Timo Trogen: Timon linnut. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja se on kaikille kiinnostuneille avoin ja ilmainen.
 • Su 4.3. Talven viimeinen tapahtumailta Uotilan nuorisotalolla! Lasten lintukerho klo 17:00. Vetäjänä Tarja Pajari. Lintuilta ja sääntömääräinen kevätkokous klo 18:00. Kokousesitelmänä Päivi Sirkiä Luonnontieteelliseltä keskusmuseolta kertoo lintuharrastajien tekemistä lintulaskennoista. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja se on kaikille kiinnostuneille avoin ja ilmainen. Lisäksi illan ohjelmaan sisältyy Talvikisan 2017/18 purku! Tervetuloa!
 • Pe 23.3. Pöllöretki.  RSLH:n ja SLL Rauman seudun yhteistyössä järjestämä perinteinen pöllöretki pidetään tänä vuonna tulevana perjantaina 23.3. Retki starttaa noin klo 18.30 Uotilan nuorisotalolta, mistä jatketaan kimppakyydein. Retkellä kierrellään seudun parhaita pöllöpaikkoja ja reissun loppupuolella piipahdetaan Kauklaisissa Pöllönpesän kodalla paistamassa makkarat. Retken kesto on arviolta 3-4 h.
 • Su 8.4. peltolintupäivä Kodiksamin kylätalolla (Kodiksamintie 403, Lappi) ja hanhiretki lähiseudun peltoaukeille. Ohjelma alkaa kylätalolla klo 10 Eerik Lehtimäen kertoessa kuvaesityksen muodossa kevään peltolinnuista, ja kahvittelun jälkeen noin klo 11 lähdemme kimppakyydeillä vuotuiselle hanhiretkelle Kodiksamin ja Helvetsuon pelloille. Hanhiretkelle kannattaa ottaa säänmukainen vaatetus, koska retki järjestetään hiukan huonommallakin kelillä. Erityisen huonon kelin sattuessa retki kuitenkin perutaan. Lisäksi pientä evästä kannataa varata matkaan. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Ylisenpään kylärinki ry:n kanssa, lisätietoja Ajankohtaista-osiosta.
 • To 26.4. Lintutorni-ilta Unajanlahden lintutornilla. Paikalla lintuopas klo 18-20, säävaraus.
 • To 3.5. Lintutorni-ilta Kauklaistenjärven lintutornilla. Paikalla lintuopas klo 18-20, säävaraus.
 • To 10.5. Lintutorni-ilta Otajärven lintutornilla. Paikalla lintuopas klo 18-20, säävaraus.
 • To-su 10.-13.5. Kevätretki Jurmoon! Lisätietoa Ajankohtaista-osiossa.
 • To 17.5. Lintutorni-ilta Unajanlahden lintutornilla. Paikalla lintuopas klo 18-20, säävaraus.
 • To 24.5. Lintutorni-ilta Kauklaistenjärven lintutornilla. Paikalla lintuopas klo 18-20, säävaraus.
 • To31.5. Lintutorni-ilta Otajärven lintutornilla. Paikalla lintuopas klo 18-20, säävaraus.
 • Pe 8.6. Yölaulajaretki. Kokoontuminen klo 22 Uotilan nuorisotalolla, liikkuminen kimppakyydein. Säävaraus (kova tuuli, sade). Tervetuloa!
 • La-su 9.-10.6. 24h Kesäralli. Tervetuloa jälleen haastamaan oma lintu- ja paikallistuntemus ekopinnakisassa! Moottorittoman kisan alueena on RSLH:n havaintojenkeruualue ja kisa-aika yhtenäinen 24h jakso, jonka voi aloittaa vapaasti la klo 00-18 välillä. Kisa-ajan tulee päättyä viimeistään su klo 18, ja kisan purku on Uotilan nuorisotalolla klo 19 alkaen. Katso kisakutsu, säännöt ja vanhoja tuloksia kotisivujen Kisat-osiosta!
 • La 6.10. Syysretki Kylmäpihlajaan S/Y Meripurakalla. Lähtö noin klo 6:30 Raumalta (lähtöpaikka ilmoitetaan myöhemmin), paluu noin klo 13. Retken hinta noin 12-17€/hlö, mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Säävaraus. Retki on osa 25. EuroBirdWatch -viikonloppua. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: rslh(at)birdlife.fi
 • Su 7.10. Syysmuutonhavainnointi Rauman seudun lintutorneilla klo 8-13. Havainnointi on osa 25. EuroBirdWatch -viikonloppua. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa! Ilmoittautumiset ja ohjeet havainnoijille: rslh(at)birdlife.fI
 • Su 4.11. Lintuilta ja yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous Uotilan nuorisotalolla klo 18. Ari-Pekka Auvinen: Arosuohaukka tuli kotikulmille – valloittaako vieras kaakosta Suomen? Lisätiedot kokousohjelmasta julkaistaan viimeistään kaksi viikkoa ennen syyskokousta. Kahvitarjoilu.
 • 1.12.2018 – 28.2.2019 Talvikisa. Järjestyksessään 14. koko talven kestävä lintukisa, joka haastaa retkeilemään vuoden hiljaisimpinakin kuukausina. Kisan säännöt ja osallistumisohjeet julkaistaan ennen kisaa kotisivujen Kisat-osiossa. Ei ilmoittautumista.
 • Su 2.12. Lintuilta Uotilan nuorisotalolla klo 18. Raimo Sundelin: Kuvaajan lintuvuosi 2018. Linnuista ja lintujen maisemista viileillä vesillä Hansklopista Huippuvuorille. Kahvitarjoilu.
 • To 6.12. Itsenäisyyspäivän kisa klo 8-16. Kisaan voit osallistua yksin tai 2-4 hengen joukkueena, ja tulokset voi hyödyntää myös henkilökohtaisessa Talvikisassa. Kisan säännöt ja osallistumisohjeet julkaistaan ennen kisaa kotisivujen Kisat-osiossa. Ilmoittaudu 4.12. mennessä kisatoimikunnalle, wallin(at)dnainternet.net

2017

 • Su 8.1. Lintukerho klo 16.30 Uotilan nuorisotalolla. Lintukerho on suunnattu erityisesti alle 29-vuotiaille linnuista kiinnostuneille. Tammikuussa tutustutaan Tarjan johdolla talviseen linnustoon.
 • Su 8.1. Lintuilta klo 18 Uotilan nuorisotalolla. Vuosi aloitetaan Kalle Haapalan lintukuvaesityksellä aiheenaan Lintukuvaajan vuosi 2016! Kahvitarjoilu.
 • La 28.1. Pihabongaustapahtuma klo 11–13 Seminaarin puutarhalla (Satamakatu 4). Tervetuloa tarkkailemaan lintulaudan vieraita lintuoppaiden seurassa! Mehu- ja piparitarjoilu.
 • Su 5.2. Lintukerho klo 16.30 Uotilan nuorisotalolla.
 • Su 5.2. Lintuilta klo 18 Uotilan nuorisotalolla. Ari Ahtiainen esittelee lintukuvia aiheella ”Linturetkellä Navarrassa”. Kahvitarjoilu.
 • Pe 3.3. Pöllöretki. Kokoontuminen klo 18 Uotilan nuorisotalolla, mistä jatketaan kimppakyydein. Retki kestää 4-5 tuntia ja sopii koko perheelle!
 • Su 5.3. Lintukerho klo 16.30 Uotilan nuorisotalolla. Aiheena pöllöt.
 • Su 5.3. Yhdistyksen kevätkokous klo 18 Uotilan nuorisotalolla. Talvikisan purku ja määrityskisa.
 • La 25.3. Hanhiretki. Kokoontuminen klo 10.45 Eurajoella Vuojoen kartanon P-alueella (+27100+Eurajoki/@61.2171317,21.6688009,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x46897bbacc120fc5:0xeecc3bef639d7908!8m2!3d61.2171317!4d21.6707408″ target=”_blank” data-mce-href=”https://www.google.fi/maps/place/Kartanontie+43,+27100+Eurajoki/@61.2171317,21.6688009,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x46897bbacc120fc5:0xeecc3bef639d7908!8m2!3d61.2171317!4d21.6707408″>karttalinkki), mistä jatketaan kimppakyydein. Koko perheen retken kesto noin 2h.
 • Su 2.4. Lintukerho klo 16.30 Uotilan nuorisotalolla.
 • Su 2.4. Lintuilta klo 18 Uotilan nuorisotalolla. Merikotkatyöryhmän jäsen Hannu Vainiopekka kertoo kuvin ja sanoin tutkimuskohteestaan merikotkasta. Kahvitarjoilu.
 • Ma 17.4. Kiikari- ja kaukoputkiesittely Maanpäännokassa klo 10-14. Tervetuloa testaamaan FotoFennican laajaa valikoimaa retkeilykäyttöön sopivaa optiikkaa.
 • To 20.4. Lintutorni-ilta klo 18-20 Unajanlahden lintutornilla. Tervetuloa tutustumaan keväiseen lintumaailmaan lintuoppaan johdolla! Säävaraus.
 • To 27.4. Lintutorni-ilta klo 18-20 Kauklaistenjärven lintutornilla. Säävaraus.
 • To 4.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Otajärven Lintutornilla. Säävaraus.
 • La 6.5. Tornien taisto klo 05-13. RSLH:n yhdistysjoukkueet kisaavat Kauklaistenjärven ja Unajanlahden torneilla. Yleisö toivotetaan tervetulleeksi! Joukkueille: Ilmoittautumiset ja tornin varaukset 22.3. alkaen osoitteessa http://www.birdlife.fi/tapahtumat/tornien-taisto/
 • To 11.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Unajanlahden lintutornilla. Säävaraus.
 • To 18.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Kauklaistenjärven lintutornilla. Säävaraus.
 • To 25.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Otajärven lintutornilla. Säävaraus.
 • Pe 9.6. Kauklaisten lintuilta klo 20 ja yölaulajaretki klo 22.30 Kauklaisten kylätalolla (Kauklaistentie 239 B). Illan aikana kuullaan kaksi esitelmää. Hannes Halminen: Kauklaistenjärviseudun lintupaikat ja nuoren lintuharrastus Kauklaisten seudulla sekä kahvitauon jälkeen Tarja Pajari: Kesäyön laulutaiturit – johdatus yölaulajien tunnistamiseen. Klo 22.30 kokoonnutaan kylätalon pihalle ja lähdetään yölaulajaretkelle, osin kävellen, osin kimppakyydein. Paluu kylätalolle klo 01 mennessä. Tilaisuus ja retki ovat ilmaisia ja avoimia kaikille kiinnostuneille, ja sopivat koko perheelle. Tervetuloa!
 • 10.-11.6. 24h Kesäralli. Tervetuloa jälleen haastamaan oma lintu- ja paikallistuntemus yhdessä Suomen harvoista ekopinnaralleista! Moottorittoman kisan alueena on RSLH:n havaintojenkeruualue (Luvia EI kuulu kisa-alueeseen) ja kisa-aika yhtenäinen 24h jakso, jonka voi aloittaa vapaasti la klo 00-18 välillä. Kisa-ajan tulee päättyä viimeistään su klo 18 ja kisan purku on Uotilan nuorisotalolla su klo 19 alkaen. Katso kisakutsu, säännöt ja vanhoja tuloksia täältä!
 • 30.9.–1.10. Kansainvälinen EuroBirdwatch-viikonloppu. Osana tapahtumaa järjestetään la 30.9. klo 7-13 syysmuuton yhteishavainnointi Rauman seudun lintutorneilla ja muilla hyvillä havainnointipaikoilla. Ilmoittaudu havainnoitsijaksi tai tule tutustumaan muutonhavainnointiin! Säävaraus.
 • Su 1.10. Lintuilta klo 18:00. Esiintyjä toistaiseksi avoin. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja se on kaikille kiinnostuneille avoin ja ilmainen.
 • 28.–29.10. BirdLife Suomen Joutsenbongaus. Osana joutsenbongausta järjestetään la 28.10. klo 11–13 joutsenretki Eurajoen pelloille. Kokoontuminen Vuojoen kartanon P-alueella. Säävaraus.
 • Su 5.11. Lintuilta ja sääntömääräinen syyskokous klo 18.00. Ari Ahlfors: Linturetkellä Latviassa. Tervetuloa mukaan suunnittelemaan yhdistyksen tulevaa toimintaa!
 • 1.12.2017 – 28.2.2018 Talvikisa. Katso kisaohjeet kotisivuilta!
 • Su 3.12. Lintuilta klo 18:00. Raimo Sundelin: Itämerellä ja Islannissa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja se on kaikille kiinnostuneille avoin ja ilmainen.
 • Ke 6.12. Itsenäisyyspäivän kisa klo 8-16 ja kisan purku Uotilan nuorisotalolla klo 18. Katso kisaohjeet kotisivuilta!

2016

 • 3.1. Lintukoulu klo 17:00 Uotilan nuorisotalolla. Tarja Pajari: Talvilintujen tunnistaminen. Lintukoulu on kaikille kiinnostuneille avoin ja ilmainen!
 • 3.1. Lintuilta klo 18:00 Uotilan nuorisotalolla. Kalle Haapala: Osumia objektiiviin – lintukuvia vuodelta 2015. Kahvitarjoilu.
 • 30.–31.1. Valtakunnallinen Pihabongaus. Osallistu tunnin ajan omalla pihallasi tai muulla sopivalla paikalla!
 • 30.1. Pihabongaustapahtuma Seminaarin Puutarhalla (Satamakatu 4) klo 11–13. Tervetuloa tarkkailemaan talvilintuja yhdistyksen ruokinnalle lintuoppaiden kanssa!
 • 7.2. Lintukoulu klo 17:00 Uotilan nuorisotalolla. Tarja Pajari: Vuoden lintu, koskikara. Lintukoulu on kaikille kiinnostuneille avoin ja ilmainen!
 • 7.2. Lintuilta klo 18:00 Uotilan nuorisotalolla. Jyrki Normaja: Sepelsiepponaaraan määrittäminen maastossa. Ari Ahlfors: perinteinen määrityskisa. Kahvitarjoilu.
 • 6.3. Lintukoulu klo 17:00 Uotilan nuorisotalolla. Aiheena öiset huhuilijat, pöllöt. Lintukoulu on kaikille kiinnostuneille avoin ja ilmainen!
 • 6.3. Yhdistyksen kevätkokous ja maaliskuun Lintuilta klo 18 Uotilan nuorisotalolla. Sääntömääräisen kokousohjelman jälkeen n. klo 18:30 Jarmo Pirhosen esitys lintujen äänistä ja äänittämisestä, osa 2. Ilta päätetään kutkuttavaan Talvikisan purkuun. Kahvitarjoilu.
 • 17.3. Kaikille avoin Pönttöpaja klo 17–20 Katulähetyksen tiloissa, Isokatu 21. Tule rakentamaan linnunpönttöjä ja tee samalla pieni ympäristöteko. Pönttöjä ei saa mukaansa, vaan niiden levityksestä huolehtivat Rauman Seudun Luonnonystävät ja Rauman kaupungin Wihertoimi
 • 6.3. klo 17 Lintukoulu. Tarja Pajari:Pöllöt, salaperäiset yöeläjät. Klo 18 yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous. Kokousesitelmänä Jarmo Pirhonen pitää toivotun jatko-osan lokakuussa aloittamastaan aiheesta ”Lintujen äänet ja äänittäminen”. Kahvitarjoilu, kaikki kiinnostuneet tervetuloa!
 • 17.3. klo 17–20 Pönttöpaja. Tervetuloa Katulähetyksen pajalle (Isokatu 21, Rauma) nikkaroimaan talkoilla linnunpönttöjä! Tapahtuma on osa Miljoona linnunpönttöä -kampanjaa, ja se toteutetaan yhteistyössä Suomen Luonnonsuojeluliiton Rauman seudun ja Rauman kaupungin kanssa. Pönttöjen ripustamisesta huolehtivat luonnonystävät ja Wihertoimi.
 • 26.3. klo 11.13 Hanhiretki. Kokoontuminen Vuojoen P-alueella, mistä jatketaan kimppakyydein läheisille pelloille tarkkailemaan levähtäviä hanhia ja joutsenia. Vapaa pääsy, säävaraus.
 • 3.4. klo 17 Lintukoulu. Tarja Pajari: Lintujen kevätmuutto. Klo 18 Lintuilta. Seppo Härmälä: Lintujen loistoa merellä, metsissä ja ilmassa. Kahvitarjoilu, kaikki kiinnostuneet tervetuloa!
 • 21.4. klo 18–20 Lintutorni-ilta Unajanlahden lintutornilla. Viikoittaisissa Lintutorni-illoissa seurataan kevään edistymistä kolmella lintutornilla lintuoppaiden seurassa. Ajo-ohjeet ja tietoa torneista löydät kotisivujen Harrastus-osiosta. Säävaraus.
 • 28.4.klo 18–20 Lintutorni-ilta Kauklaistenjärven lintutornilla. Säävaraus.
 • 5.5.klo 18–20 Lintutorni-ilta Otajärven isolla tornilla (Luhtakanantie). Säävaraus.
 • 7.5. klo 5-13 Tornien taisto. RSLH:n yhdistysjoukkueet kisaavat ja opastavat yleisöä Unajanlahden ja Kauklaistenjärven lintutorneilla. Myös muut tornit ovat avoinna yleisölle.
 • 12.5.klo 18–20 Lintutorni-ilta Unajanlahden lintutornilla. Säävaraus.
 • 16.–22.5. Lasten Lintuviikko. Kysy yhdistyksen lintuopasta mukaan koulun, päiväkodin tai muun lapsiryhmän linturetkelle! Lisätietoja ja materiaaleja BirdLifen sivuilla: http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/lasten_lintuviikko.shtml
 • 19.5.klo 18–20 Lintutorni-ilta Kauklaistenjärven lintutornilla. Säävaraus.
 • 26.5. klo 18–20 Lintutorni-ilta Otajärven lintutornilla. Säävaraus.
 • 3.6. Yölaulajaretki. Kokoontuminen klo 22:30 Uotilan nuorisotalolla (Tuomistontie 1), mistä jatketaan kimppakyydein. Retken kesto noin 2,5h.
 • 11.–12.6. 24h kesäkisa. Moottoriton ekolinturalli Rauman, Eurajoen ja Pyhärannan kuntien alueella. Lisätietoja kotisivujen Harrastus > Kisat -osiosta.
 • Su 4.9. Lintuilta Uotilan nuorisotalolla klo 18. Lintukuvaaja Ari Ahlforsin kuvaesityksen aiheena ovat Kylmäpihlajan pesimälinnut. Kahvitarjoilu, kaikki kiinnostuneet tervetuloa!
 • La 1.10. Syysretki Kylmäpihlajaan – lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet
 • La 1.10. Syysmuutonhavainnointi Rauman seudun lintutorneilla klo 8–13 osana kansainvälistä EuroBirdWatch-tapahtumaa. Säävaraus. Huomaa, että EuroBirdWatch-viikonloppuun 1.-2.10. voit osallistua myös omilla retkillä – ilmoita havaintosi tuoreeltaan Tiiraan, jolloin ne päätyvät osaksi tapahtumaa ja niitä voidaan käyttää muuttolintujen hyväksi!
 • Su 2.10. Lintuilta Uotilan nuorisotalolla klo 18. Tutkija Patrik Byholm esittelee mehiläishaukkojen elämää ja uusimpia satelliittiseurannan tuloksia. Kahvitarjoilu. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille!
 • Su 6.11. Sääntömääräinen syyskokous ja yhdistyksen 15-vuotisjuhlaseminaari Rauman järjestötalolla (Siikapolku 1, Rauma)! Tarkemman ohjelman löydät täältä!
 • 1.12.2015 – 28.2.2016 Talvikisa. Lähde mukaan leikkimieliseen kisaan, jolla kerätään myös tietoa alueemme talvisesta linnustosta. Lisätietoja kotisivuilta Kisat-osiosta!
 • Su 4.12. Lintuilta Uotilan nuorisotalolla klo 18. Lintu- ja luontokuvaaja Raimo Sundelinin kuvaesityksen aiheena on ”Kuvia sieltä ja täältä eli Selkä- ja Jäämereltä”. Kahvitarjoilu. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa!
 • Ti 6.12. Itsenäisyyspäivän kisa klo 8-16. Kisakutsu ja ohjeet kotisivujen Kisat-osiossa, ilmoittautumiset 4.12. mennessä Juha Wallinille (wallin( at )dnainternet.net, 044-5058222). Kisan purku samana iltana klo 18.
****** 2015 ******
Tammikuu
 • 4.1. Lintukoulu Uotilan nuorisotalolla klo 17. Tammikuun koulussa Tarjan aiheena on ”Talvilintujen tunnistaminen”. Tervetuloa valmistautumaan tulevaan Pihabongaukseen! Lintukoulu on avoin kaikille kiinnostuneille, ja suunnattu erityisesti aloitteleville lintuharrastajille ikään katsomatta. Kahvitarjoilu. HUOM! EI LINTUILTAA TAMMIKUUSSA!
 • 24.1. Pihabongaustapahtuma Seminaarin puutarhalla (Satamakatu 4) klo 11-13. Kaikille avoimessa tapahtumassa pääset tarkkailemaan talvilintuja lintuoppaiden kanssa yhdistyksen ylläpitämällä ruokintapaikalla. Mehu- ja pikkuleipätarjoilu.
 • 24.-25.1. Valtakunnallinen Pihabongaus. Osallistu tunnin ajan omalla pihalla tai muulla sopivalla paikalla! Lisätietoja ja osallistumisohjeet osoitteesta http://www.pihabongaus.fi/
Helmikuu
 • 1.2. Lintukoulu ja Lintuilta Uotilan nuorisotalolla. Klo 17 alkavassa Lintukoulussa raumalaisen lintu- ja luontokuvaaja Ari Ahlforsin aiheena on ”Lintukuvausta aloittelijoille”. Lintuillassa klo 18 kirjailija ja ”lintuprikaatinkenraali” Ari Linna kertoo Örön linnakesaaresta linturetkikohteena. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
Maaliskuu
 • Su 1.3. Lintukoulu ja sääntömääräinen kevätkokous Uotilan nuorisotalolla. Lintukoulussa klo 17 aiheena ”Pöllöjen keväiset äänet”, vetäjänä Tarja. Sääntömääräinenkevätkokous aloitetaan klo 18, kokouksen alussa kahvitarjoilu. Kokouksen (noin 30 min) jälkeen selviävät Talvikisan tulokset, ja ilta päätetään kutkuttavaan määrityskisaan. Tervetuloa!
 • Pe 6.3. Pöllöretki Raumalla ja lähiseudulla. Kokoonnutaan klo 18 Uotilan nuorisotalolle, mistä lähdetään liikkeelle kimppakyydein. Mukaan lämmintä vaatetta ja omia eväitä tarpeen mukaan. Matkalla käydään paistamassa järjestäjien tarjoamat makkarat Kauklaisten kodalla. Retken kesto arviolta 4-5h. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa!
 • La 14.3. Hanhiretki Eurajoella. Kokoontuminen klo 11 Vuojoen kartanon P-paikalla (Linnamaantien puolella), mistä jatketaan kimppakyydein havainnoimaan läheisillä pelloilla levähtäviä hanhia, joutsenia ja muita muuttolintuja. Retken kesto 1,5-2 tuntia. Tervetuloa mukaan!
 • Su 15.3. Lintukuvailta Posellissa klo 17:00. Jari Peltomäki: Peltsin matkassa maailmalla – lintukuvia, tarinoita ja tekniikkaa kuvien taustoilta. Tervetuloa lintukuvamatkalle palkitun ja kansainvälisesti tunnetun luontokuvaajan siivellä! Pääsymaksu 5€ / 3€ (lapsi <12v.). Lippujen ennakkomyynti ma 2.3. alkaen palvelupiste Pyyrmannista (Valtakatu 2). Loput ovelta puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua.
Huhtikuu
 • Su 12.4. Lintukoulu ja Lintuilta Uotilan nuorisotalolla. Klo 17 alkavassa lintukoulussa kurkistetaan Tarja Pajarin johdolla linnunpesiin ja tutustutaan pesäpoikasrengastukseen. Lintuillassa klo 18 biologi Timo Vuorisalo kertoo, kuinka linnut kaupungistuvat. Kahvitarjoilu. Tervetuloa! HUOMAA MUUTTUNUT PÄIVÄ!
 • Su 19.4. Optiikkaesittely Pursiseuran paviljongilla Kuuskarissa klo 10–15. Optiikka-alan ammattilainen Mikko Kataja opastaa niin ensimmäistä kiikaria hankkivaa kuin kokeneempaakin optiikan käyttäjää.
 • To 23.4. Lintutorni-ilta Unajanlahden lintutornilla klo 18. Tervetuloa seuraamaan kevään edistymistä lintuoppaan kanssa! Säävaraus.
Toukokuu
 • Su 3.5. Lintuilta Unajanlahden lintutornilla klo 18. Lähde mukaan tutustumaan Unajanlahden lintuihin ja muihin lintuharrastajiin rennon havainnoinnin ja makkaranpaiston merkeissä. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa! Säävaraus.
 • To 7.5. Lintutorni-ilta Otajärven lintutornilla klo 18. Säävaraus.
 • La 9.5. Tornien taisto klo 5-13. Taiston aikana yleisö toivotetaan tervetulleeksi kaikkiin torneihin! RSLH:n yhdistysjoukkue kisaa Kauklaistenjärven lintutornilla, jolla järjestetään myös opastettu lintukävely klo 10.
 • To 14.5. Lintutorni-ilta Unajanlahden lintutornilla klo 18. Säävaraus.
 • 18.-24.5. Lasten Lintuviikko. Tällä viikolla viedään lapset luontoon havainnoimaan lintujen pesinnän merkkejä! Osallistu Lasten Lintuviikon omalla verkkosivulla, mistä löytyy myös hauskoja materiaaleja lintuviikon teemasta ja retkien tueksi. RSLH tarjoaa koululaisille ja muille lapsiryhmille ilmaisia linturetkioppaita! Kyselyt osoitteeseen rslh(at)birdlife.fi tai Tarjalle numeroon 040 839 5543.
 • To 21.5. Lintutorni-ilta Otajärven lintutornilla klo 18. Säävaraus.
 • To 28.5. Lintutorni-ilta Unajanlahden Lintutornilla klo 18. Säävaraus.
Kesäkuu
 • 6.-7.6. Pönttöbongaus. Viikonlopun aikana tarkkaillaan pihapiirin linnunpöntöissä pesiviä lintuja. Tapahtuman tavoitteena on kerätä tietoa pönttölinnuista ja niiden pesinnästä sekä lisätä kiinnostusta lähiympäristön lintujen seurantaan. Osallistumisohjeet löydät tapahtuman omilta sivuilta.
 • 13.-14.6. 24h Kesäkisa. RSLH:n perinteinen kesäkisa on kaikille avoin ekoralli, jossa moottoriajoneuvojen käyttö on kielletty. 24 tunnin kisa-ajan voi aloittaa liukuvasti lauantaiyönä klo 00:00 alkaen niin, että yhtäjaksoinen kisa-aika on suoritettu purkutilaisuuteen mennessä. Purku on Uotilan nuorisotalolla su 14.6. klo 18:00. Kisa-alue on yhdistyksen toimialue (EJ, RA,PY). Osallistua voi joko yksin tai joukkueena. Lähde mukaan kisaan ilmoittautumalla 12.6. mennessä Juha Wallinille (wallin( at )dnainternet.net tai puhelmitse 044 5058222).

Syyskuu

 • Su 6.9. Lintuilta Uotilan nuorisotalolla klo 18. Lintukuvaaja Jorma Tenovuon kuvaesityksen teemana on Linnut lennossa. Kahvitarjoilu, kaikki kiinnostuneet tervetuloa!

Lokakuu

 • La 3.10. Syysmuutonhavainnointi Rauman seudun lintutorneilla klo 8–13 osana kansainvälistä EuroBirdWatch-tapahtumaa Rihtniemen lintulavalla sekä Unajanlahden ja Kauklaistenjärven lintutorneilla. Säävaraus. Huomaa, että EuroBirdWatch-viikonloppuun 3.-4.10. voit osallistua myös omilla retkillä – ilmoita havaintosi tuoreeltaan Tiiraan, jolloin ne päätyvät osaksi tapahtumaa ja niitä voidaan käyttää muuttolintujen hyväksi! Tapahtuma facebookissa.
 • Su 4.10. Lintuilta Uotilan nuorisotalolla klo 18. Lintuharrastaja Jarmo Pirhonen esittelee lintujen ääniä ja äänittämistä. Kahvitarjoilu. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille!
 • La 10.10. Syysretki Kylmäpihlajan majakkasaarelle! Lisätietoja täältä

Marraskuu

 • Su 1.11. Sääntömääräinen syyskokous ja Lintuilta Uotilan nuorisotalolla klo 18. Valitaan toimihenkilöt vuodelle 2016 ja käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu. Kokousesitelmän aihe ja esiintyjä ilmoitetaan myöhemmin.

Joulukuu

 • 1.12.2015 – 28.2.2016 Talvikisa. Lähde mukaan leikkimieliseen kisaan, jolla kerätään myös tietoa alueemme talvisesta linnustosta. Lisätietoja kotisivuilta Kisat-osiosta!
 • Su 6.12. Itsenäisyyspäivän kisa klo 8-16. Kisakutsu ja ohjeet kotisivujen Kisat-osiossa, ilmoittautumiset 4.12. mennessä Juha Wallinille (wallin( at )dnainternet.net, 044-5058222). Kisan purku samana iltana klo 18 alkavassa Lintuillassa.
 • Su 6.12. Lintuilta ja Itsenäisyyspäivän kisan purku Uotilan nuorisotalolla klo 18. Lintu- ja luontokuvaaja Raimo Sundelinin kuvaesityksen aiheena on Lintuja kuvissa. Kahvitarjoilu. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa!
****** 2014 ******
Tammikuu
 • 1.12.-28.2. Talvikisa jatkuu aina helmikuun viimeiseen päivään asti. Leikkimielisessä kisassa kerätään tietoa alueemme linnustosta talven ajalta, joten muistathan ilmoittaa havaintojasi myös Tiiraan! Lisätietoja täältä tai kisatoimikunnalta (Juha Wallin, wallin@dnainternet.net). Kisan purku maaliskuun Lintuillassa.
 • Su 5.1. Lintukoulu ja Lintuilta
 • La–su 25.26.1. Pihabongaus La 25.1. klo 11–13 opastettu yleisötapahtuma Seminaarin puutarhalla (Satamakatu 5). Tapahtumaan ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan! Tapahtuma sopii hyvin myös perheen pienimmille.
Helmikuu
 • Su 2.2. klo 16:30 Lintukoulu: Talviset petolinnut. Klo 18 Lintuilta Ari Ahlfors ja Ville Vasko kertovat kuvin ja tieteellisin tuloksin merikotkien rengastuksesta ja raumalaisen Fia-satelliittimerikotkan seikkailuista.
Maaliskuu
 • Su 2.3. klo 16:30 Lintukoulu: Pöllöt. Klo 18 Lintuilta: Sääntömääräinen kevätkokous, talvikisan purku ja määrityskisa. Kevätkokouksessa vahvistetaan viime vuoden tilinpäätös ja toimintakertomus. Talvikisan purussa käydään läpi kisaajien joulu-helmikuun aikana havaitsemat lajit. Määrityskisassa voi jokainen testata määritystaitojaan visaisten kuvien avulla. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, kaikki linnuista kiinnostuneet tervetuloa!
 • To 27.3. klo 18:00 Pönttöpaja Uotilanrinteen koulun teknisen työn luokassa.
 • Pe 28.3. klo 19:00Pöllöretki. Kokoontuminen Uotilan nuorisotalolla, mistä lähdemme liikkeelle kimppakyydein. Retken varrella pysähdellään oppaiden johdolla sopiville paikoille kuuntelemaan pöllöjä – tai ainakin yrittämään sitä, pöllöjen huhuiluhaluja kun ei voi sataprosenttisesti ennustaa. Lisäksi piipahdetaan Kauklaisten kodalla, missä järjestäjät tarjoavat makkaraa paistettavaksi. Oma termari mukaan! Retki kestää arviolta 4 tuntia, mutta aikaisemminkin voi toki lähteä, kun kyydeistä vain sovitaan. Kaikki kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi mukaan!
 • La 29.3. klo 11:00 Hanhiretki Eurajoella. Kokoontuminen Vuojoen kartanon parkkipaikalla.
Huhtikuu
 • Su 6.4. klo 16:30 Lintukoulu: Kevätmuutto. Klo 18 Lintuilta, jossa Mikko Kataja esittelee lintuharrastajille optiikkaa.
 • To 17.4. Lintutorni-ilta Unajanlahdella klo 18.
 • La 19.4. Opastettu kevätmuutontarkkailu alueen lintutorneilla.
 • To 24.4. Lintutorni-ilta Otajärvellä klo 18.
Toukokuu
 • To 1.5. Kilometrikisa alkaa! Kaikki polkupyöräilevät lintujen ystävät toivotetaan tervetulleiksi osallistumaan kisaan RSLH:n joukkueessa. Rekisteröidy kisasivustolla ja anna joukkueen osallistumiskoodiksi rslh2014 niin olet mukana!
 • La 3.5. Tornien taisto. RSLH:n yhdistysjoukkueet kisaavat klo 5-13 Unajanlahden ja Kauklaistenjärven lintutorneilla, joilla järjestetään klo 10 myös opastettu linturetki. Unajassa lintupäivä jatkuu taiston jälkeen makkaranpaiston ja lintujen havainnoinnin merkeissä – oppaat paikalla klo 18 asti. Tervetuloa!
 • To 8.5. Lintutorni-ilta Otajärvellä klo 18. Huhtikuussa alkaneet suositut Lintutorni-illat jatkuvat myös toukokuussa! Lintutorni-illoissa tarkkaillaan lintuja oppaan johdolla, ja ne ovat avoimia kaikille kiinnostuneillle! Paikkana vuorottelevat Unajanlahden ja Otajärven lintutornit. Tapahtumissa on säävaraus.
 • To 15.5. Lintutorni-ilta Unajanlahdella klo 18. Tervetuloa seuraamaan kevään edistymistä oppaan johdolla. Säävaraus.
 • 19.-25.5. Lasten lintuviikko. Kouluja, päiväkoteja ja muita lapsiryhmiä kannustetaan lähtemään linturetkelle toukokuun lopulla, jolloin lintuja on helppo nähdä ja kuulla missä vain. Yhdessä lasten kanssa havainnoidaan, mitä linnut tekevät.
 • To 22.5. Lintutorni-ilta Otajärvellä klo 18. Tervetuloa seuraamaan kevään edistymistä oppaan johdolla. Hyvä tilaisuus lähteä vaikkapa Lasten lintuviikon teemaretkelle! Säävaraus.
 • La 24.5. Kevätretki Kristiinankaupunkiin. Lähtö Uotilan nuorisotalolta kimppakyydein klo 2:30, paluu samaan paikkaan noin klo 18. Retkellä vieraillaan Kristiinankaupungin upeissa lintusaarissa paikallisen oppaan johdolla. Hinta 20e/jäsen, 30e/ei-jäsen. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Virva Poikonen, puh. 044 257 0595 tai virva.poikonen(at)gmail.com.
Kesäkuu
 • Kesäkuussa yölaulajaretki. Kesäkuun alussa lähdetään kuuntelemaan yölaulajia kahdella porukalla, joista toinen liikkuu kimppakyydein Rauman seudulla ja toinen polkupyörillä Rauman kaupungin alueella. Lähde mukaan kokemaan kesäyö siivekkäiden laulutaitureiden äänin tulkittuna! Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin kotisivuilla, sähköpostilistalla ja paikallislehdissä.
 • 7.-8.6. Pönttöbongaus. Pönttöbongauksessa tarkkaillaan pihapiirin linnunpöntöissä pesiviä lintuja. Tapahtuman tavoitteena on kerätä tietoa pönttölinnuista ja niiden pesinnästä sekä lisätä kiinnostusta lähiympäristön lintujen seurantaan.
 • 14.15.6. 24h Kesäkisa. Moottoriton linturalli, jossa voiton ratkaisee lintujen ja lintupaikkojen tuntemuksen ohella hyvä kisakunto. Samalla Kilometrikisaan osallistuvat kartuttavat mukavasti kilometrisaldoaan! Kisan purku Uotilan nuorisotalolla su 15.6. klo 1820:30! Kisakutsu ja kisakaavake lisätään kisaosioon viimeistään pari viikkoa ennen kisaa.
Syyskuu
 • 14.9. Lintuopastusta aloittelijoille Unajanlahden lintutornilla klo 9:00-12:00. Kaikki kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi aloittelijaystävälliseen lintuopastukseen. Säävaraus.
 • 14.9. Lintuilta Uotilan nuorisotalolla klo 18. Tarja Pajari: Tiira tutuksi – havaintotietokannan käyttöä vasta-alkajille! Kahvitarjoilu.
Lokakuu
 • 4.10. Syysmuutonhavainnointi Rauman seudun lintutorneilla klo 8:00–13:00 osana kansainvälistä EuroBirdWatch-tapahtumaa. Tervetuloa tutustumaan syksyiseen lintumaailmaan muutonhavainnoijien opastuksella. Säävaraus.
 • 5.10. Lintuilta Uotilan nuorisotalolla klo 18. Esko Railo: Irlanti. Kahvitarjoilu.
 • 25.-26.10. Joutsenbongaus. Laske viikonlopun aikana havaitsemasi laulujoutsenet ja ilmoita havaintosi verkkolomakkeella osoitteessa http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/joutsenbongaus.shtml
Marraskuu
 • 2.11. Sääntömääräinen syyskokous ja Lintuilta Uotilan nuorisotalolla klo 18. Valitaan toimihenkilöt vuodelle 2015 ja käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokousesitelmänä Kalle Haapalan kuvaesitys ”Lintukuvia ulkosaaristosta”.
Joulukuu
 • 1.12.2014 – 28.2.2015 Talvikisa. Lähde mukaan leikkimieliseen kisaan, jolla kerätään myös tietoa alueemme talvisesta linnustosta. Lisätietoja kotisivujen Harrastus > Kisat -osiosta.
 • 6.12. Itsenäisyyspäivän kisa klo 8-16. Kisakutsu ja ohjeet tulevat kotisivujen Harrastus > Kisat -osioon, ilmoittautumiset kisatoimikunnalle 5.12. mennessä. Kisan purku Lintuillassa su 7.12..
 • 7.12. Lintuilta Uotilan nuorisotalolla klo 18. Raimo Sundelin esittelee lintu- ja luontokuviaan aiheenaan ”Kuviteltuja lintuja Selkämereltä Serengetiin”.
****** 2013 ******
Tammikuu
 • 1.12.-28.2. Talvikisa jatkuu aina helmikuun viimeiseen päivään asti. Leikkimielisessä kisassa kerätään tietoa alueemme linnustosta talven ajalta, joten muistathan ilmoittaa havaintojasi myös Tiiraan! Lisätietoja täältä tai kisatoimikunnalta (Juha Wallin, wallin@dnainternet.net). Kisan purku maaliskuun Lintuillassa.
 • Su 6.1. klo 16.30 Lintukoulu. Kirsi Reponen: Talvilinnut. Klo 18 Lintuilta. Jyrki Normaja: Nepalin linnut. Normaja on harrastanut lintuja jo 1980-luvulta asti. Hän on erikoistunut lintujen määrittämiseen ja rengastamiseen. Hän on matkannut lintujen perässä ympäri maailmaa ja kirjoittanut lintujen määrittämisestä juttuja useisiin suomalaisiin ja ulkomaalaisiin lintulehtiin, mm. Linnut-lehteen. Lintuillassa on kahvitarjoilu, kaikki linnuista kiinnostuneet tervetuloa!
 • La–su 26.–27.1. PihabongausLa 26.1. klo 11–13 opastettu yleisötapahtuma Seminaarin puutarhalla (Satamakatu 5). Tapahtumaan ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan! Tapahtuma sopii hyvin myös perheen pienimmille.
Helmikuu
 • Su 3.2. klo 16.30 Lintukoulu. Ari Ahlfors: Luontokuvausta aloittelijoille. Klo 18 Lintuilta. Jan Södersved: Hulanlaakson lintuja – retkellä Pohjois-Israelissa. Södersvedin lintuharrastus on alkanut jo 1970-luvun puolivälissä, ja siihen kuuluu valokuvaamisen lisäksi mm. laskentojen suorittamista, rengastusta ja bongaamistakin. Nykyään hän toimii BirdLife Suomen tiedottajana ja Linnut-lehden päätoimittajana. Lintuillassa on kahvitarjoilu, kaikki linnuista kiinnostuneet tervetuloa!
Maaliskuu
 • Su 3.3. klo 16.30 Lintukoulu. Ville Vasko: Pöllöt. Klo 18 Lintuilta: Sääntömääräinen kevätkokous, talvikisan purku ja määrityskisa. Kevätkokouksessa vahvistetaan viime vuoden tilinpäätös ja toimintakertomus. Talvikisan purussa käydään läpi kisaajien joulu-helmikuun aikana havaitsemat lajit. Määrityskisassa voi jokainen testata määritystaitojaan visaisten kuvien avulla. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, kaikki linnuista kiinnostuneet tervetuloa!oa!
 • Ke 6.3. Pönttöpaja yhdessä Rauman seudun luonnonystävien kanssa Uotilanrinteen peruskoulun teknisen työn luokassa osoitteessa Uotilan vanhatie 68. Oma vasara mukaan, mikäli sellaisen omistaa. Tervetuloa rakentamaan koteja lintuystäville!
 • La 30.3. Pöllöretki. Lähtö Uotilan nuorisotalolta klo 19:15 kimppakyydein. Tervetuloa mukaan!
Huhtikuu
 • Su 7.4. klo 16:30 Lintukoulu. Tarja Pajari: Lentävien petolintujen tunnistaminen. Klo 18 Lintuilta: Jukka Hintikka: Hangon lintupaikat. Kahvitarjoilu. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa!
 • Su 14.4. Kevätretki Hankoon. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet tätä linkkiä klikkaamalla. Tervetuloa mukaan!
 • To 18.4. klo 18 Torstain torni-ilta Unajanlahden lintutornilla. Opastusta aloittelijoille, tervetuloa tutustumaan lintujen tarkkailun saloihin! Säävaraus.
 • La 20.4. klo 5:30-12:00 Opastettu kevätmuutontarkkailu Rihtniemen, Unajanlahden, Otajärven ja Kauklaisten lintutorneilla.
 • Ti 23.4. klo 18 RSLH:n kevään viimeiset pönttötalkoot Uotilanrinteen peruskoulun teknisen työn tiloissa osoitteessa Uotilan vanhatie 68. Tavoitteena on nikkaroida yhdistykselle 50 lahjoituspönttöä, joista pääosa jaetaan kouluille ja päiväkodeille toukokuussa Lasten lintuviikolla, ja osa lahjoitetaan pyöreitä täyttävälle Ari Ahlforsille. Talkoolaisille on tarjolla kahvia ja välipalaa. Ota oma vasara mukaan ja tule antamaan panoksesi yhdistyksen nuorisotoiminnalle!
 • To 25.4. klo 18 Torstain torni-ilta Otajärven lintutornilla. Opastusta aloittelijoille, tervetuloa tutustumaan lintujen tarkkailun saloihin! Säävaraus.
Toukokuu
 • To 2.5. klo 18 Torstain torni-ilta Unajanlahden lintutornilla. Opastusta aloittelijoille, tervetuloa tutustumaan lintujen tarkkailun saloihin! Säävaraus.
 • La 4.5. klo 5-13 Tornien taisto. RSLH:n yhdistysjoukkueet opastavat yleisöä Unajanlahden ja Kauklaistenjärven torneilla.
 • Su 5.5. klo 18 Lintuilta Unajanlahden Lintutornilla.
 • To 9.5. klo 18 Torstain torni-ilta klo 18 Otajärven lintutornilla. Opastusta aloittelijoille, tervetuloa tutustumaan lintujen tarkkailun saloihin! Säävaraus.
 • 11.5. Kolmen tornin kierros osana maailman muuttolintujen päivää. Tapahtuma aloitteleville lintuharrastajille. Klo 7:30-9:00 Rihtniemen lintutorni, klo 10:00-11:30 Unajanlahden lintutorni ja klo 14:00-15:00 Otajärven lintutorni. Tervetuloa mukaan!
 • 20.–26.5. Lasten lintuviikko. Kysy yhdistyksen opasta mukaan koululais- tai päiväkotiryhmäsi retkelle! Lisätietoja kotisivuilta.
Kesäkuu
 • 8.–9.6. Pönttöbongaus.
 • 8.-9.6. 24h Kesäkisa. Tarkemmat ohjeet kotisivuilta tai kisatoimikunnalta (Juha Wallin, 044 5058222). Tervetuloa mukaan lintuharrastusvuosiin katsomatta!
Syyskuu
 • Su 1.9. klo 18:00 Lintuilta. Petri Suorsa: Satelliittikurkien matkassa. Kahvitarjoilu. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa!
Lokakuu
 • La-su 5.-6.10. EuroBirdwatch-viikonloppu. Lisätiedot klikkaamalla tähän! RSLH järjestää la 5.10. kaikille yhteisen syysmuutontarkkailun alueen torneilla. Tällä hetkellä (3.10.) torneista on varmistunut Unajanlahti, Rihtniemi ja Kauklainen sekä Kinno. Tervetuloa!
 • Su 6.10. klo 18 Lintuilta, ohjelmana Mika Linhon upea kuvaesitys Lintukuvaajan Varanginvuono. Kahvitarjoilu! Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.
 • La 12.10. klo 7 retki Kylmäpihlajan majakkasaarelle. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet tätä linkkiä klikkaamalla!
 • La-su 26.-27.10. Joutsenbongaus.
 • . BirdLife Suomen 40-vuotisjuhla ja edustajiston kokous Helsingissä.
Marraskuu
 • Su 3.11. klo 18 Lintuilta. Aki Aintila: Petolintujen huumaa Georgiassa. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
Joulukuu
 • Su 1.12. klo 18 Lintuilta. Raimo Sundelin: Valokuvia linnuista ja selvitys seudun selkälokeista. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
 • Pe 6.12.Itsenäisyyspäivän kisa PERUTTU!